Kolumne

ŽIVOT NA GRANICI - SVAKOG DANA PROPADAMO U SVAKOM POGLEDU

Upućeni ljudi su odavno ustvrdili da je želja za vlašću najstarija društvena bolest. Pojavila se zajedno sa ljudskim zajednicama i pokazala je na hiljade varijacija, ali je svima zajedničko-vladati drugim ljudima, donositi zakone, koji  važe za sve sem za zakonodavca, i tako dalje. Jedna od pratećih manifestacija vlasti je da pacijenti (političari) nakon određenog vremena počinju sebi da pripisuju osobine i kvalitete koje zaista nemaju. To kreće od pomisli- Mene su na funkciju izabrali jer sam pametan. Ako sam pametan onda sam i obrazovan.

ŽIVOT NA GRANICI - TIKA-TAKA

Da se približava kraj godine počinju da kapiraju i oni koji ne čitaju novine, već se oslanjaju samo na lokalne digitalne medije. Elem, počele su pripreme za novu fiskalnu godinu u gradu Zaječaru i na scenu je iskočio, ne onaj glumac iz Gradskog veća koji  je za SNS ovce rekao da su fašisti, pa se malo posle tamo učlanio, već povećom glavom i ostriganom bradom, lično nj. visost gradonačelnik Ničić. Stavio kupus u kacu, postavio kameru da pazi na njegov Auu-di,  te je  počeo da dolazi u svoj kabinet. Dolazi vreme klanja svinja i dranja poreskih obveznika.

DEČIJI CENTAR - BISER U BLATU NAŠE PROVINCIJE

Teško je zamisliti veću posvećenost radu sa decom od onoga što je Selena Ristić Vitomirović sa još desetak svojih saradnika i saradnica demonstrirala minulih godina. Oni su se posvetili najmlađim Zaječarcima na način kako samo entuzijasti i zaljubljenici mogu, razvijajući kod njih sve one vrline koje se u našem društvu temeljno uništavaju decenijama. Dečiji centar je promovisao u svom radu sa najmlađima umetnost, humanost, dobrotu, kreativnost, toleranciju... Njihov ugled je davno prešao granice naše zemlje. Njihovi uspesi i rezultati ne mogu se ni pobrojati u jednom tekstu.

ŽIVOT NA GRANICI - NIČIĆ I NIŠKA TV

Ako ste kojim slučajem pomislili da je Ničić zauzet stavljanjem kupusa u kačicu, na terasi svog stana, te da nema vremena da se posveti „javnim pitanjima“- grešite. Redovno obilazi, kažu, prestoničke splavove, kafiće u našem gradu a stigao je da se pobrine i za našu decu. Da, odlučio je da se posveti mladoj generaciji, natalitet pada i država treba da pomogne. Elem, naš junak je uputio pismo „Dečijem centru“, koji postoji godinama u tzv.“Grujinoj kući“, tik preko puta „Amana“ da se u roku od mesec dana isele iz tog prostora.

ŽIVOT NA GRANICI - KAO NIKAD U ISTORIJI ZAJEČARA

Kad se puno toga spoji- povećavaju se šanse da ova kolumna bude u velikom plusu. Prvo, ovo je pedeseta-apsolutno jubilarna  iz serije“ Život na granici“, devet je godina od formiranja SNS-a, deveta je stranka u kojoj rukovodi, koordinira Ničić! Malo li je! Ako je malo, da dodam-pišem  je  na dan svog rođendana, na dan kad je kiša počela da pada te se Grliško jezero puni svežom vodom....

ŽIVOT NA GRANICI: KOORDINATOR - KAKO TO GORDO ZVUČI

I ptice (one koje se nisu odselile na kapitalistički zapad) na ovdašnjim granama već znaju da je Ničić postao koordinator SNS-a za Timočku krajinu i šire i duže. Dole ispod je neki drug Boske (koordinator za jug Srbije) a ovde Boško. Ovaj prvi je kupio Škodu superb a ovaj „naš“ Audi. Eto, koliko je čoveku malo treba da bude srećan, da bude koordinator! To su elementi nekadašnjeg delegatskog sistema. Jedan po jedan i mi ćemo stići na red da postanemo srećni. Posebno posle odluke Bič-ke da poveća platice i penzijice za 5-10 posto. Kao nikad u istoriji!

ŽIVOT NA GRANICI - NIČIĆEV TETAK IZ BEOGRADA

Skoro čovek da ne poveruje! Ničićev tetak iz Beograda otvorio se (ne dva-tri prsta) već mnogo više. Dao mu je skoro četiri stotine miliona dinara. Jadan Vulin, dobio od tetke iz Kanade dvestotinak hiljadarki evra da kupi gajbu a razapeše ga na sred Terazija a Ničić od njegovog tetka (Brnabićke) dobio više od tri milona evra i odmah sazvao konferenciju za poželjne medije i oglasio se kao kokoška kad snese jaje. Hvali se čovek-grad Zaječar je dobio socijalnu pomoć da preživi. To nisu novci za razvoj, već da se grad razdužuje, plaća kamate i gomilu drugih dugovanja.

BOŠKO NIČIĆ - VRHUNSKA TEMA ZA NOVINARE

 Boško Ničić, me je ponovo počastvovao obraćanjem preko facebooka, nastavljajući sa uvredama i iznoseći neistinite podatke o mojoj imovini i poslovanju medijske kuće Za media. Kao i obično potpuno je promašio temu, jer nije moja obaveza da javnosti objašnjavam poreklo imovine, već njegova!? Naravno da nemam šta da krijem i vrlo žalim što nemam stan u Beogradu, a što se tiče Za medije čiji sam suvlasnik, istina je da smo kupili poslovni prostor 2009. godine u sred njegovog mandata, a ne u vreme vlasti Saše Mikovića, inače Boškovog najbližeg saradnika.

ŽIVOT NA GRANICI - AKADEMIK DANILO KATIĆ-TUTANKAMON

  Na samom početku ovog teksta moram skromno da pripišem sebi  ogromnu ulogu u otkrivanju i prikazivanju javnosti takve  političke gromade kao što je Danilo Katić. Događanje na prošloj sednici skupštine grada Zaječara mi to daje za pravo! Nemam reči, on je (bi)ser skoro pravi, živi, genije. Akademik, genijalac i naš! Trošite domaće! Potpuno je zasenio Ničića (a svi znamo koliko je to teško) na javnoj sceni, da ne spominjem za koliko je dužina prešišao specijalca Ofset Mikija, koji će ostati i dalje u Gradskom veću u debeloj senci!

REČNIK POJMOVA I KOVANICA BOŠKA NIČIĆA

Nakon što sam imao tu „čast“ da mi se facebook objavom obrati Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, požalio sam se udruženjima novinara i javnosti Srbije. Iznenadilo me je da su mi mnogobrojni prijatelji i poznanici (naročito oni koji nisu iz Zaječara) tražili da im protumačim šta znače pojedine reči, pa čak i čitave rečenice, kako bi mogli da razumeju tekst koji je Ničić objavio.

Pages