Taktičko pokazna vežba Stara planina 2015 (VIDEO)

07.10.2015 - 18:15
Knjaževac
Stara planina
Za media

Na Jabučkom ravništu na Staroj planini održana je taktičko pokazna vežba "Stara planina 2015". Na pokaznoj vežbi je demonstrirana spremnost jedinica Žandarmerije, Sektora za vanredne situacije i Gorske službe spasavanja za reagovanje u incidentnim situacijama.

U Turističkom centru Stara planina, simulirana je protivteroristička akcija i prikazana spremnost svih nadležnih službi u rešavanju krizne situacije. Pored MUP-a Republike Srbije, Gorske službe spasavanja, Urgentnog centra Kliničkog centra Niš, u organizaciji vežbe učestvovala su i Javna preduzeća Stara Planina i Skijališta Srbije.

Nakon vežbe, u hotelu Falkenštajner na Staroj planini, održana je i panel diskusija na temu daljeg razvoja Stare planine.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Stara planina atraktivna i zimi i leti (VIDEO)

27.07.2015 - 12:00
Na istoku opštine Knjaževac, uz granicu sa Bugarskom, nalazi se Stara planina koja predstavlja vrlo važan i vredan prirodni resurs. Raznovrsnost bogatstava kojima planina raspolaže bila je razlog da država stavi Staru planinu pod zaštitu 1997. godine. Stara Planina je savršeno mesto za porodični odmor tokom cele godine. Vremenske prilike na Staroj planini ne odstupaju od karakteristične planinske...Više

Reportaža "Moto avantura Stara planina"

18.06.2014 - 14:15
"Moto avantura Stara planina" - S. Stojcic
ATV klub "Stara planina" iz Knjaževca organizovao je revijalnu vožnju četvorotočkaša "Moto avantura Stara planina". Vozači iz svih krajeva Srbije, ali i iz nekoliko drugih zemalja, okupili su se u Knjaževcu, spakovali neophodnu opremu a zatim krenuli na dvodnevni put dug oko 200 kilometara. Karavan je počeo defileom učesnika ulicama Knjaževca, nakon čega je usledio nezaboravni doživljaj - vožnja...Više