Emisija ZA MEDIJE "Ako mi se dogodi" na Drugom programu RTS-a o napadima divljih životinja (VIDEO)

27.11.2019 - 12:15
Zaječar
Srbija
Za media

Sa divljim životinjama u njihovom prirodnom staništu najčešće se susreću lovci, ali dogodi se da bliski susret sa divljim svinjama ili vukovima imaju i meštani koji žive u planinskim područjima. Okolnosti mogu ponekad, da čitava krda divljih svinja, dovedu i u gradove, kao što je bio slučaj ovog proleća kada je poplavljeno Veliko ratno ostrvo, pa su divlje svinje preplivale do Beograda. Kako postupiti u takvoj situaciji, saznajte u trećoj epizodi serijala "Ako mi se dogodi" koja je na programu u četvrtak, 28. novembra u 22 sata na Drugom programu RTS-a.

Divlja svinja je, kažu lovci, jedna od najinteligentnijih divljih životinja koja ne napada ljude osim u slučaju kada je i sama ugrožena i bori se za svoj život.

Zanimljivo je iskustvo Dušana Locića koji je očuvao prase divlje svinje i sa njim "drugovao" punih pet godina, a doživeo je i napad divljeg vepra u vinogradu gde je bio u društvu svog ljubimca Cvetka koji je najverovatnije privukao pažnju svoje vrste.

O svojim iskustvima sa divljim životinjama govori i Luka Kosanović koji je letos iz prodavnice na Novom Beogradu izneo prase divlje svinje.

U ovoj epizodi serijala "Ako mi se dogodi" saznaćete i kako su se sa vukovima podno Rtnja, pre nekoliko godina, izborili meštani Boljevca i okoline: Ana Krstić, Jovica Milošević i Toplica Marković.

Serijal "Ako mi se dogodi" sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja, pripremljen je u produkciji "Za media", a urednici su Žana Bulajić i Dušan Vojvodić.

Oceni: 
Average: 5 (1 vote)