Studija o kulturnom predelu negotinskih pivnica (VIDEO)

25.05.2015 - 14:30
Negotin
Za media

U okviru izrade Studije o kulturnom predelu negotinskih pivnica opštinu Negotin posetili su profesori i studenti Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta iz Beograda, kao i predstavnici grada Algero sa Sardinije u Italiji. U sklopu posete priređena je i javna prezentacija radova studenata Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta.

Izložbu radova studenata Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta  sa radovima vezanim za negotinske pivnice, privukla je veliku pažnju na centralnom gradskom trgu u Negotinu. Oni su se Negotinskim pivnicama bavili na dva načina.

Za studente studenti Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta, rad na izgledu Pivnica i predela oko njih, bio je korisno iskustvo, jer se razlikuje od svega što su do sada radili, a na ovom projektu učestvovao je i univerzitet u Algeru u Italiji.

Opština Negotin već dugo saradjuje sa Arhitektonskim i Šumarskim fakultetom, a zahvaljujući ovoj saradnji, Negotin će medju prvima potpisati dokument vezan za Konvenciju o kulturnom predelu, čiji je Srbija potpisnik.

Osim u Negotinu, radovi su predstavljeni i meštanima Štubika, Rajca, Rogljeva i Smedovca.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.