Eco Aqua tim Rudnika "Vrška Čuka" 4. na finalnom takmičenju u Tehnološkim inovacijama

20.12.2016 - 22:15
Zaječar
Za media

Na ovogodišnjem finalnom takmičenju u Tehnološkim inovacijama, koje je održano večeras u Beogradu, Eco Aqua tim iz Rudnika antracita "Vrška Čuka" Avramica i sa Tehničkog fakulteta iz Bora, sa inovacijom filter antracit iz oblasti ekologije, zauzeo je četvrto mesto i osvojio 400.000 dinara kao nagradu.

Za pobednika ovog takmičenja, SEF iz Pančeva, obezbeđeno je milion dinara, a u finalu su još nastupili i Aluminotermija iz Beograda, Azotikos iz Novog Sada, Toybox iz Beograda, kao i Tunel iz Zrenjanina.

Inače, inovacija tima iz Rudnika "Vrška Čuka" i borskog Tehničkog fakulteta, sastoji se u proizvodnji filterantracita, od uglja antracita, koji se koristi za prečišćavanje vode za ljudsku upotrebu, industrijski zauljene i zamašćene vode, kao i rudničkih otpadnih voda.

Takmičenje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Privrednom komorom Srbije, Tehnološko-mataruškim fakultetom iz Beograda i Radio televizijom Srbije i Vojvodine.

 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.